Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Arapca Forum « Ehlen ve Sehlen « Arapça Üzerine Konuşmalar « Arapça'daki Bazı Gerekli Hususlar
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Arapça'daki Bazı Gerekli Hususlar  (Okunma Sayısı 659 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
amrbinas
Yeni
*

« : Ekim 02, 2008, 22:19:06 ÖS »

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته ابدا دائما
بسم الله الرحمن الرحيم
DEĞERLİ ARAPÇA SEVDALISI DOSTLARIM. ARAPÇA DÜNYADAKİ DİĞER DİLLER ARASINA ÖĞRENİLMESİ EN KOLAY OLAN BİR DİLDİR.
ARAPÇA KOLAY DEMEMİZ BU BİLİN BASİT BİR YAPISI OLDUĞU KANISINI GETİRMESİN. ARAPÇA İNSAN FITRATINA HAS VE İNSANIN ÇABUCAK ANLAYACAĞI BİR DİLDİR.
GRAMER YANİ KAİDELER KONUSU ÇOK OLSADA ÇABUK ANLAŞILA BİLMEKTEDİR. SEBEBİ İSE YÜCE RABBİL ALEMİNİN BU DİLE VERDİĞİ DEĞER OLDUĞU HER KEZCE AŞİKAR FARK EDİLMEKTE.
ALLAH AZZE VE CELLE BU DİLİ ŞEVKLE VE İSTEYEREK ÖĞRENMEYE BAŞLAYANLARA BU DİLİ İZNİ VE İNAYETİ İLE ÖĞRENME İMKANI SUNMAKTADIR.
ARAPÇANIN EN GÜZEL VE EN EDEBİ KISMI SİZİNDE MALUMUNUZDUR, FUSHA YANİ FASİH (NET, TEMİZ) KISMIDIR. BURADA AMMİCEYE DEĞİNMEDEN GEÇEMİYECEĞİM.
AMMİCE ARAP ÜLKELERİNDE HALKIN GÜNLÜK KONUŞMALARINI OLUŞTURAN EKSTRA BİR DİLDİR. ÇOĞU KİMSE ARAPLARLA (BİL HASSA MISIRLILAR İLE) KONUŞURKEN ANLAMADIĞINDAN YAKINIYOR. AMA ŞU KESİN VE NET BİR İBAREKİ FUSHAYI İYİ DERECE BİLEN ÇOK AZ FARKLILIKLAR İLE ONLARI İYİ BİR ŞEKİLDE ANLAR. YANİ FUSHAYI ÖĞRENİNİZ İYİ DERECE AMMİCEYİ BİR SÜRE SONRA ÇOK KOLAY BİR VAZİYETTE ÖĞRENİRSİNİZ.
ARAP LEHÇELERİ KENDİ ARASINDA 27 LEHÇEDEN OLUŞMAKTADIR.
BUNLARA ÖRNEKLER: SURİYE, MISIR, SUUDİ, KUVEYT, CEZAİR VE DİĞERLERİ. BU LEHÇELERDE KENDİ ARALARINDA YERYER FARKLILIK GÖSTERİR.
MESELA SURİYE LEHÇESİNDE HALEP VE ŞAMIN KONUŞMALARINDAKİ FARKLILIK GİBİ. DEDİĞİM GİBİ BU FUSHAYI BİLEN İÇİN PROBLEM DEĞİLDİR ASLA. GEREKEN SADECE TECRÜBEDİR YANİ YAPILAN PRATİKLER.
BU LEHÇE KAVRAMINI ŞÖYLE AÇIKLAYACAK OLURSAK:
TÜRKÇEDE 17 ÇEŞİT LEHÇE VAR. AZERİ TÜRKÇESİ, ÖZBEK, KIRGIZ TÜRKÇESİ VE DİĞERLERİ. BİR DE AYRICA KENDİ ARALARINDA BÖLÜNME YANİ ŞİVE VAR. EGE ŞİVESİ, İSTANBUL TÜRKÇESİ VE DOĞUDAKİ İLLERDE KONUŞULAN SAİRLERİNİDE SİZ KIYAS EDEBİLİRSİNİZ. BUNU GİBİ AMA HEPSİ BİR BİRİNİ ANLAR. GERÇİ ARAPÇADAKİ LEHÇLER BUKADAR FARKLILIK GÖSTERMEZ AMA YİNEDE BÖLGEYE GÖRE İSİMLENDİRME VARDIR.
MESELA بنادورة DOMETES DEMEKTİR AMA SURİYEDE. TÜRKÇEDEDE BUNA BENZER ÖRNEKLER VAR ELBETTE MESELA... BÖRÜLCEYE KARNI KARA DEDİKLERİ GİBİ... VE EKSERİSİ... BİRYERDE ÇATI BİR YERDE DAM GİBİ, FARKLI BİR YERDE İSE DAM HAYVAN AĞILI MANASINDA VE KEZA...
HER NE İSE TOPLAYACAK OLURSAK... FUSHAYI ÖĞRENMEDEN AMMİCE YANİ LEHÇELERE YÖNELMEK PEK İYİ OLMAZ. FUSHAYI ÖĞRENDİM VE ARAPLARLA GERÇEKMANADA KONUŞMAK İSTİYORUM DER İSENİZ OZAMAN AMMİCE ÖĞREMİNE BAŞLAYIN... BENDE SİZE İNŞAALLAH VE BİİZNİLLAH YARDIM ETMEYE ÇALIŞACAĞIM. AMMİCE ÇOK AMA ÇOK BASİTTİR...
SELAM VE DUA İLE...
« Son Düzenleme: Ekim 03, 2008, 11:01:04 ÖÖ Gönderen: arapcan » Logged
azize
Gümüş

« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2008, 00:34:58 ÖÖ »

شكرا جزيلا يا اخي  لكن هي ليس سهلة لي
 Ağlayan Üzgün
« Son Düzenleme: Ekim 03, 2008, 00:40:26 ÖÖ Gönderen: azize » Logged

ربي زدني علماو فهما
zenubya
Moderatör
Gümüş

« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2008, 12:37:58 ÖS »

من جد وجد
مع الصبر والإجتهاد تكون سهلة إن شاء الله

"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr...
                     Söyler misin, ne olur;
                            Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"
azize
Gümüş

« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2008, 22:59:19 ÖS »

آمين ان شاء الله

ربي زدني علماو فهما
neccah
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2008, 17:37:50 ÖS »

selamun aleykum kardesler.nasılsınız ınsallah ıyısınızdır.arapça sevdalısıyım bende sızler gıbı.son altı senedır arpçayla cok sıkı bır sekılde ılgılenıyorum.ama sunu ıtıraf etmelıyımkı gercekten tadına doyum olmayan bır dıl.su anda fılıstındeyım.el halıl kentınde oturuyorum.dogal olarak ammıce yanı halk dılı ıle ıc ıceyım.bır calısmam var.fusha kelımelerın ammıce karsılıklarını hazırlıyorum.umarım faydalı olacaktır.genıs bır calısma.el kuds unıversıtesı ıle calısmalarımı takıp edıyorum.dua edın ınsallh.selmlar.
arapcan
Administrator
Platin

« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2008, 08:53:10 ÖÖ »

Aleykum Selam Neccah,
Aramıza hoşgeldin.
İnşallah çalışmalarınızdan biz de istifade ederiz.
Başarı dileklerimizle...
Allah yar ve yardımcınız olsun...
nurr
Yeni
*

« Yanıtla #6 : Mart 22, 2009, 18:11:25 ÖS »

s.a arkadaslar bende sızın kervandan bır kardesınız olarak uye oldum bu siteye. aynen sizler gıbı deli gibi seviyorum arapcayı ama, tabıkı daha basında oldugum ıcın cok stresliyim.hemen öğrenmek istiyorum nedense. öğrenememe korkusu da tasıyorum ama inş Rabbimin izniyle öğreniriz.  b
     Bu arada neccah okudugum kadarıyla arap ulkesındesın. Benımde en buyuk arzumdur bir arap ulkeısne gıtmek. Arastırmak ıstıyorum, hanı gonderen kurumlar varmı dıye ama bı turlu karsıma bısey cıkmadı. eger bu konuda bır yardımınız dokunursa duacınız olurum.cok sevınırım. Fi emanillah ...
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: